Академик Бултекс 99 се заяви и доказа зад граница / коментар на Митя  ИВАНОВ

 
Баскетболистите на Академик Бултекс 99 отново показаха, че няма нищо случайно в успехите, които жънат от година и нещо насам. Момчетата на Асен Николов не само се заявиха, но и вече се доказаха зад граница с поредната си впечатляваща победа. След успехите си над Ибар и Тирана, сега те отнесоха в Македония класен съперник като Куманово – един съвсем не случаен отбор, с богати традиции и доказана баскетболна школа.
Пловдивските „студентите“ не трепнаха във „врящия котел“ в Куманово, играха като мъже, спечелиха повечето борби, особено под своя кош, справиха се отлично и в бързата атака. Така тимът на Асенси продължава без грешка с 6-та поредна победа от началото на официалния сезон и е едноличен лидер в Балканската лига.
Миналата година нарекохме с право Академик Бултекс 99 хитът на сезона, а сега вече този отбор е не само хит, но и утвърдено и доказано име в родния баскетбол.
Ако отличното представяне от миналия сезон беше приказка, сега значи, че приказката продължава.
Браво момчета, така се прави! Браво на клубния шеф Васко Врачев и на екипа му, начело с Асен Николов!
От професионализма ви могат да взимат пример много отбори!
Вие сте пример за родните футболисти, които не знам кой ги е излъгал, че играят в силно първенство.
Най-силното първенство в България е Националната баскетболна лига при мъжете – заради изравнените сили на отборите, заради класата на играчите и заради силните чуждестранни играчи, които правят разликата.
Но това е друга бира!

You may also like...

Add a Comment