Марица гази финландки в Шампионската волейболна лига


Марица започна с трудна, но сладка победа участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига за жени. Пред пълни трибуни в спортна зала Колодрума, волейболните ни шампионки победиха финландския Сало с 3:1 и направиха първа крачка за крайния успех, преди реванша след седмица.
Маричанки взеха първите две части с 25:18 и 25:20, но после изпуснаха класическата победа с 3:0, като пропиляха преднина от 22:18 в третия гейм. Домакините допуснаха грешки в посрещането, от които финландките се възползваха и така гостeнките се върнаха в мача, като измъкнаха частта на 23.


В четвъртия гейм Марица отново дръпна в началото, но финландките не се предаваха лесно и продължиха да показват страхотна игра в защита, като не позволиха на пловдивчанки да се откъснат в резултата.
Кремена Каменова обаче отново блесна в тази част и с подкрепата на триото Нася Димитрова – Деси Николова – Таня Петкова, със самоотвержена игра в отбрана, отлична блокада и кинжални атаки шампионките взеха превес в края на гейма, спечелиха го с 23:21, с което затвориха мача.
Топреализатор на срещата стана естонката Керту Лаак с 25 точки за гостенките от Сало.
Кремена Каменова бе най-резултатна за победителките с 21 точки, следвана от Таня Петкова с 16.
Реваншът в зала Салохали е другата седмица – на 25 октомври от 19:00 часа

Related posts

Leave a Comment