Мощен украинец блесна с отлична победа в първия етап от Международната колоездачна обиколка на България – Юг днес

BONC0731
Силният украински бегач Виталий Бутц блесна с отлична победа в първия етап от Международната колоездачна обиколка на България – Юг днес.
В първия изключително тежък етап от възрожденска Елена до граничния Йвайловград, дълъг 236 километра, Витя приложи отлична тактика, а и целият негов отбор – „Коолс“ работеше активно и задружно за неговия успех.
Украинецът се наложи във финалния спринт на високата улица в южния град, изпреварвайки следващите го непосредствено в този ред: съотборника му Андрий Василюк Константин, Константин Климянков /Minsk/, нашият национал Радослав Константинов и Константин Бажков /Minsk/. Всички с време 5.45:49 ч.
Александър Алексиев от Несебър завърши 10-и
Седми завърши друг наш национал – Николай Михайлов, на 1:46 от победителя.
Най-активен в днешния най-дълъг етап бе турчинът Ферит Джан Шамлъ, който спечели двете премии в надпреварата по точки и утре ще тръгне с почетната зелена фланелка.
Най-убедителен по четирите височини, категоризирани за надпреварата на катерачите, бе белорусинът Станислав Бажков /Minsk/, който спечелитри от тях и си заслужи бялата фланелка на червени точки. Той обаче има малшанса да скъса веригата на колелото си по паважната улица на финала, премина го ядосан пеш, а след това си го изкара но клетия велосипед.
С бялата пък, за най-добре представящ се млад бегач, ще е аржентинецът Николас Тивани /Unieuro-Hemus/.
Как се разви състезанието, според анализа на колегите от специалицирания колоездачен сайт Мaxbike.bg .
Първото изпитание пред колоездачите бе Твърдишкият проход, на 22. км от старта – височина от първа категория. Там най-добър се оказа Едуард Ворганов /Minsk/, а споменатият по-горе 24-годишен Ферит Джан Шамлъ взе точка за петото си място, после паричната награда на кмета на Твърдица, а след това бе първи и на двете премии за активност – в Нова Загора /69. км/ и Любимец /171. км/. Похвално!
Похвала заслужават за днешното си представяне и Радослав Константинов и Николай Михайлов, които почти през цялото време въртяха сред първите в сформиращите се по дългия път по-малки или по-големи водещи групи и групички.
 BONC0413
Първото по-сериозно чело от силни 11 бегачи се образува след 70 км, последваха множество промени и опити за откъсване в разкъсата на 4-5 парчета колона. Тя не само не се събра до края, но се и доразби. При това раздробяване изпъкнаха силните украинци и белоруси и нашите Константинов, Алексиев и Михайлов.
В последните километри фаворитите взеха категорично нещата в ръцете си и утре, във втория етап очакваме продължение на спора между украинци, белоруси и българи. Очакваме и по-стабилни действия от съотборниците на Алексиев, за които днес можем да кажем, че просто завършиха.
Вторият етап е утре: Ивайловград – Стара Загора, 147.5 км.

Related posts

Leave a Comment