..................................................................."Темпо Нюз" е независима електронна медия - национален онлайн всекидневник за новини и четива
Социална фондация започва кампания срещу ранната бременност на малолетни майки от ромски произход
By Темпо Нюз On 25 юли, 2017 At 01:49 AM | Categorized As БЪЛГАРИЯ, ЕКСПЕРТ, ПРОЕКТИ | With 0 Comments

 

60937177
Обществена кампания срещу ранната бременност на малолетни майки от ромски произход стартира Социална фондация „Инди –Рома 97”. Мащабната инициатива започва утре с информационно събитие в Куклен, където ще се проведе конференция и работна среща с уязвими групи и ромски лидери, от 9,30 часа утре в заседателната зала на община Куклен, III етаж. Участие ще взимат медицнски лица, служители и общински съветници на община Куклен, както и експерти.
Кампанията е част от стартиралия нов проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“, финансиран по Българо-швейцарска програма за сътрудничество „Насърчаване на социалното включване  на ромите и други уязвими групи”. Водеща организация е община Пловдив, а Социална фондация „Инди –Рома 97” и нейн партньор по проекта.
По време на информационните събития ще бъдат направени множество разяснителни беседи и дискусии за ранната бременност на малолетни майки от ромски произход. Освен общински служители и съветници, в кампанията ще участват и медии.

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.