Българин облича днес жълтата фланелка за втория етап на международния колоездачен тур в Слънчев бряг

Papanov-2

Мартин Папанов от националния отбор на България спечели първия етап на международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков“ и ще облече днес жълтата фланелка за втория ден от надпреварата. Така силното морско състезание, което е кръг от Световната купа, започна с престижна българска победа.
След отлично каране и тактика, Папанов бе най-добър в първия етап по близо 100-километровото трасе от Несебър през Каблешково и Брястовец до Рудник, с финал отново в Несебър.
17-годишният казанлъчанин, който в момента тренира в КК „Лястовица“ при бившата звезда в родното колоездене Данаил Петров, кара като лъв и завърши с време от 2:11.36 часа, на цели 7 секунди пред лидера на националния отбор на Турция – Ибрахим Доган, който остана втори.
Мартин и турчинът се откъснаха от основната група още на 58-ия километър, след премията за активност в Рудник.
После двамата бегълци методично увеличаваха преднината си пред колоната, като километри преди финала Папанов показа по-голямата си класа и финишире пред Доган с преднина от 7 секунди.
Трети, на повече от минута, остана друг българин – Даниел Иванов от КК „Несебър“, който пресече първи от основната група финала.
?Надпревара с?е провежда за четвърта година и е в памет на известния бизнесмен, голям общественик, доайен на съвременния български туризъм и голям радетел на колоезденето в България Димитър Янков – основател на местния колоездачен клуб Несебър.
Папанов ще се опита да запази жълтата фланелка днес във втория етап, който стартира от Слънчев бряг, минава през Ветрен, с финал в Кошарица.
Стартът е днес следобед пред емблематичния хотел „Хризантема“, като мястото не е избрано случайно. Хотелът е известен със своята „зелена алея на спортната слава“, в която се извисяват борчета, засадени от легендата в световното колоездене Еди Меркс – най-добър колоездач в историята, и от българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова.
Дължината на трасето на втория етап е малко над 100 километра.
Комисарят на Международният колоездачен съюз U.С.I. – Милан Дроджик, досега е много доволен от организацията на тура „Мемориал Димитър Янков“. Словакът даде висока оценка на домакините и организаторите от Хотелско дружество „Слънчев бряг хотел Холдингс“ и хотел „Хризантема“, които са осирурили отлични условия за състезатели, треньори, съдии и и гости.

You may also like...

Add a Comment