Всички в зала Строител днес – да подкрепим баскетболния Академик Бултекс 99 в мача на сезона!

Akademik-23
Нека всички спортни фенове да бъдат в зала Строител днес, за да подкрепят баскетболния Академик Бултекс 99 в техния мач на сезона! Пловдивските „студенти“ посрещат довечера в 18.30 часа Черно море в трети решителен сблъсък от четвъртфиналния плейоф в елита.
Двата отбора си размениха по една победа, а при успех студентите ще постигнат безпрецедентно класиране и ще влязат в Топ 4 на Националната баскетболна лига.
Това ще им гарантира участие до края на първенството, тъй като дори при евентуална загуба на полуфинала, ще имат възможността да се борят за бронзовите медали в малкия финал.
При победа пък ще играят полуфинал срещу победителя измежду Берое и Спартак Пл.
Серията започва в петък и ще се играе във формат до 3 победи от 5 мача.
Академик Бултекс 99 се завърна само преди 2 години във висшия ешалон на българския мъжки баскетбол след 18-годишно отсъствие, а в настоящия си втори сезон прави истински фурор и се превърна в абсолютен хит. Отборът на Асен Николов завърши на второ място в редовния сезон – след шампиона и абсолютния хегемон в последните години Лукойл Академик. Тимът навърза 10 поредни домакински победи, преди да загуби от Берое и Рилски спортист в последните два кръга у дома. Лидерите на отбора Джордан Семпъл, Оскар Белфийлд и Шакир Смит пък са водещи играчи в индивидуалните класации.
Въпреки тези неочаквани за никого успехи, Пловдив сякаш все още не може да припознае в пълна степен новото си спортно богатство, коментира Трафик Нюз.
Отборът заслужава още по-голяма подкрепа, затова – нека да му я дадем и да напълним зала Строител! Ръководството приканва ученици и студенти също да подкрепят тима, за да си проличи наистина, че Академик е студентски отбор. Защото това наистина е мачът на сезона за пловдивския баскетбол и за пловдивския спорт изобщо.
Клубните шефове отново предвиждат атракции и изненади за зрителите, както в първия мач. Увеличава се премията за точен удар от центъра. На почивката на двубоя щастливец от публиката с изтеглен номер на билета от томболата ще има право да стреля два пъти от средата на полето. Ако успее да вкара кош – ще получи не 200, а 300 лева!
Да подкрепим Академик Бултекс 99! Този отбор го заслужава, защото върна Пловдив на баскетболната карта на България!

Related posts

Leave a Comment