Стойко Цонов прави в Хисаря за Гергьовден голям международен турнир по лека атлетика, кани дузина звезди

55706_gallery_main
Голям международен турнир по лека атлетика на под наименованието „Хисар 2017” организират един от най-добрите български треньори в този спорт – Стойко Цонов и клубът му „Ботев”. Назпреварата ще се проведе на модерния градски стадион в Хисаря и ще събере дузина родни лекаотлетически звезди.
„Целта на турнира е да се популяризира леката атлетика в региона, както и да се създадат условия за постигане на високи спортни резултати, покриване стандарти за участие в международни шампионати”, обясни Цонов.

georgi_tsonov1
Турнирът е на 6 май 2017 година в Хисаря и съвпада с големия християнски празник Герьовден, както и с имения ден на синът на Стойко Цонов – Георги, национален състезател, мнотократен медалист и рекордьор на троен и дълъг скок.

Турнирът ще се проведе на 400-метрова тартанова писта с шест коридора, с електронно отчитане на резултатите в бяганията и отчитане на вятъра в хоризонталните скокове.

Заявки за участие ще се приемат на имейл: stoikoconov@mail.bg

Във всички технически дисциплини ще бъдат допуснати до участие 8 състезатели според личните им постижения за 2017 г., като с приоритет са състезателите от чужбина и клуба организатор.

Работна техническа конференция за турнира ще се проведе в деня на състезанието (на 6 май 2017 г.) от 13:00 ч. на стадиона за потвърждение за участие. Състезатели заявили участие, но не потвърдили окончателно участието си на тази конференция, ще отпаднат от стартовите списъци.

https://www.sportal.bg/news.php?news=663203

 

 

 

Related posts

Leave a Comment