Канят „Цар Симеон“ на Международния колоездачен тур „Белград – Баня Лука – Класик“

Car Simeon _team 2015
Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ бе поканен за участие в силния Международен тур по колоездене на шосе „Белград – Баня Лука – Класик“, от категория 1.2. Клубното ръководство получи тези дни персонална покана за традиционното състезание от веригата „Делта тур“, но главният треньор на „царистите“ Петър Павлов и все още не е решил дали да приеме това участие, заради натоварената програма в началото на новия спортно-състезателен сезон от вътрешния календар.
Осен това, в „Цар Симеон 1898“ очакват покани за други две доста по-силни международни колоездачни състезания в чужбина по същото време.
„Дали ще изпратим представителен отбор на класика „Белград – Баня Лука“ ще решим допълнително, защото преди този старт в Сърбия нашия клуб има две участия в състезания от вътрешния календар Българския колоездачен съюз“. Освен участие в Сърбия, имаме и други върианти за силни стартове. Ще се съберем с ръководството и ще вземем решение“, коментира Петър Павлов.
Международен тур на шосе „Белград – Баня Лука“ – Класик е ежегоден и тази година отново е включен в сръбската лига по колоездене на шосе. Турът е в средата на април, тръгва от сръбската столица Белград, минава през Модрич и финишира в Баня Лука.
Надпреварата ще премине в три състезателни дни, като за трите състезателни дни има три отделни класирания като за отделни състезания, но резултатите само от втория и третия етап се зачитат за генералното класиране.
Вторият и третият състезателен ден са етапите с коефициент 1.2.
Първият етап е вечерен критериум в Белград , който не е валиден за генералното класиране. Вторият и третият състезателен ден включват общи стартове съответно от 180 и 200 километра, като в двата етапа ще има отделни класирания като за отделни състезания. Колоната тръгва на 23-ти от Белград към Модрич, Краловец и Баня Лука, като почти през целия първи състезателен ден ще върти на територията на Босна и Херцеговина. В началото на пробега има няколко тежки височинни изкачвания, едното от които е на местния исторически връх Авала.
Вторият етап минава през граничната историческа местност в Босна и Херцеговина, а дължината на трасето е 180 километра. Третият състезателен ден включва общ старт в околностите на Баня Лука.
28Според регламента всеки един от етапите ще е самостоятелен за себе си и ще излъчва краен победител. Конкуренция в този старт от Сърбия до Босна и Херцегови ще бъде много голяма. В този колоездачен тур ще се пуснат елитни колоездачи от Италия, Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Албания, Белгия и Хърватска.

Related posts

Leave a Comment