Академик Бултекс 99 влезе твърдо в Топ 4 на България преди плейофите

Sempal
Баскетболният Академик Бултекс 99 изпълни програмата минимум и вече гледа към плейофите на Лигата. Дори на теория нищо не може да измести пловдивския тим от четворката до края на редовния сезон. А класиране в Топ 4 осигурява предимство в домакинските мачове на решителните срещи за медалите.
В момента отборът на Асен Николов е трети в класирането с актив от 14 победи, 6 загуби и 34 точки. Основните му преследвачи за четворката – Балкан и Спартак Пл, имат по 10 победи и 10 загуби и 30 точки. До края на редовния сезон остават 4 кръга.
В петък Академик Бултекс 99 гостува на Ямбол, след което посреща Спартак Пл, Берое и Рилски спортист. Дори загуби в тези срещи и само победи на Балкан или Спартак, които имат и директен мач помежду им, не може да мръдне пловдивчани от Топ 4 (припомняме, че в баскетбола за загуба се дава 1 точка, а за победа – 2) .
При това положение може да има равни точки, но при еднакъв актив се гледат победите в директните мачове. А в тях студентите имат предимство – 2:1 победи срещу Балкан и 2:0 (засега) победи срещу Спартак Пл.
Класирането на Академик в Топ 4 стана факт благодарение на драматичната победа като гост на Левски със 106:105 след две продължения и загубата на Спартак с 1 точка като гост на Рилски спортист в последния кръг. Припомняме, че в плейофите играят първи срещу осми, втори срещу седми, трети срещу шести и четвърти срещу пети – до 2 победи от 3 мача. Полуфиналите и финалите ще са във формат 3 от 5.

Related posts

Leave a Comment