Станилия Стаменова замина за 2 месеца на подготовка в Китай, ще тренира там до Световната купа

Stanilia

Митя ИВАНОВ,
специално за „Темпо Нюз“

Световната и европейска шампионка на едноместно кану Станилия Стаменова замина на подговтителен лагер в Китай. Там спортист №1 на Пловдив за последните две години ще проведе заключителната част от предсезонна си зимна подготовка.
След близо двумесечен високопланински лагер на националната спортна база на Белмекен и студове у нас, Стаменова решила да смени обстановката с тренировки на по-топло място – на олимпийския тренировъчен център на китайските гребци Виян.
Преди да тръгне за Китай, най-добрата наша кануистка в момента обаче първо направи пълни функционални изследвания и медицински тестове в спортен център Дианабад в София, за да се увери как вървят нещата.

„Досега на Белмекен наблягах повече на общо-физическата подготовка за повече обем, както и за сила. Тепъпрва ще започна да работя повече за техника. Досега не съм гребяла на пълни обороти, заради естеството на етапа от подготовката ми.
Оптимална спортна форма и резултатите може да очаквате едва през месе; май“, коментира Станилия преди да отлети за Пекин.

В Китай Стаменова ще тренира в продължение на два месеца и ще остане там до първите си стартове от новия състезателен сезон. Те ще бъдат през месец май – в кръгове от Световната купа.

 

You may also like...

Add a Comment