„Академик Бултекс 99“ – уникален пример за публичност и откритост (коментар)

mitya

Коментар
на Митя ИВАНОВ

Не знам дали клубното и треньорско ръководство, както и баскетболистите на „Академик Бултекс 99“ осъзнават, но всички те дават уникален пример за подход към спортната общественост и за откритост към медиите.
Дават пример, който наистина е достоен за подражание от останалите пловдивски, а и не само пловдивски клубове.
Създават в Пловдив нов модел за медийно поведение – такъв, какъвто другите нямат и могат благородно да им завиждат…
Иновативен, и който буди само адмирации…
И това безспорно носи неподозирани дори и за клуба безценни девиденти – комфортна публичност, широка обществена подкрепа и одобрение от замаха на работа.
Та вижте само за две години какво направиха в „Академик Бултекс 99“ – влязоха трайно в елита на Националната баскетболна група. Без да парадират и да заявяват грамки цели.
Само година по-късно „студентите“ вече са хитът на сезона с цели 12 победи и подлидери веднага след 10-годишния хегемон и финансов колос „Лукойл Академик“.
Сега с нов професианален замах и ясна организационна визия пред Баскетболната федерация спечелиха домакинството на финалите на купата на България.
Сега няколко думи и за работата им с медиите!
От дълги години съм в журналистическата гилдия и досега почти не съм срещал такова открито и приятелско отношение към медиите, както го правят хората от „Академик Бултекс 99“.
Аз лично не знам дрг пловдивски клуб, който да е толкова отворен към журналистите и към всички спортни хора в града.
В повечето пловдивски клубове треньори и шефове често приемат медиите ако не като противници, то поне като някаква неизбежна досада.  Крият се новини, които и без това ще станат достояние до журналистити, изкривява се истината, така че бъде удобна за клуба.
Такива ми ти работи… Позната от години родна картинка…
В  „Академик Бултекс 99“ пък е точно обратното – всичко е открито и нищо не се крие,  дори и нещо да не в интерес на клуба.  За тях медиите са на голямо уважение, те са важти партньори.
Сяда се с медиите, говори се открито по проблема и заедно с тях се търсят начини за разрешаването му.  Медиите са много важна и дори неотмента част в работата им.
И така двете страни заедно преследват голямата цел – победите и място под Слънцето.
И за да не съм голословен само ще дам два нагледни примера.
Първо – как с общи усилия с широка публичност и разяснителна дейност на клубните шефове и на медиите бе спечелено това домакинство на финалите от турнира за купата на България.
И второ – пак заради професионалната си работа, положително отношение към медиите, добрата публичност и реклама, именно това ръководството на „студентите“ /б.а. – Апропо – а не хората от Общината, които уж са им партьори и съорганизатори на турнира/,  успя да напълни трибуните на „Колодрума“ за мачововете от турнира за баскеткупата.
Факт е, нали?!…
А фактите говорят сами….

Related posts

Leave a Comment