„Ботев“ спечели детския коледен турнир на Гено Добревски

Botev U10
„Ботев“ (Пд) спечели първия детски коледен турнир „Арена Велд”, организизиран и спонсориран изцяло от бившия футболен национал и бивша звезда на ФК „Ботев“ Гено   Добревски. На финала малките „канарчета” показаха отлична резултатна игра и разгромиха с 5:0 частната футболна академия ДИТ.
Много футболни емоции – от еуфория у победителите до детски сълзи за победените,  обелени колена, много голове и обрати   резултата, предизвикаха мачовете.
До последно не се знаеше кой ще стане победителят в турнира, като на финала се класираха двата тима, които безспорно се отличаваха с най-добри селекции.
Ботевисти излязоха на терена пределно мотивирани и навити за успех срещу връстниците си от ДИТ, в чийто тим играе синът на Гено Добревски – Елеан.
U 10
Така малките „канарчета” на треньора Стоян Ангелов заслужено вдигнаха голямата купата.
В спора за третото място „Берое” победи с 3:1 столичния „Олимпия”, а в мача за 5-6 място „Пловдив Сити” обърна с 3:1 тима на бургаската футболна академия „Звездичка”.
Надпреварата премина при много голям интерес и люти битки на терена.
6-те детски отбора премериха сили на отлично подготвените терени на супермодерната спортна база Футболна арена „ВЕЛД“ в Пловдив, която се намира на мястото на бившето игрище №9 (до Младежкия център) на Гребната база в Пловдив, и чиято направа, ремонт и цялостното обновяване са дело на  Гено Добревски.
Футболният ас извади лични средства, за да  обезпечи изцяло турнира – много награди, та дори и почерпка за малчуганите след приключване на състезанието.
Турнирът беше за малки футболни таланти, родени през 2007 година и се проведе по правилата на националната програма за  подготовка за малки футболисти до 12-годишна възраст – Футбол 7.
Трите най-добри тима получиха красиви позлатени купи, връчени им лично от бившия футболист и треньор на „Ботев” и „Левски” Ясен Петров. С отборните призове обаче наградите не свършиха.
download
Гено Добревски се беше погрижил да отличи и награди и най-добрия нападател и голмайстор в турнира. „Това ми е любимата награда“ – обяви Гено и лично награди носителя на голмайстрския приз. Отличието убедително взе Кристиян Хаджиниколов от „Ботев“, който отбеляза 5 гола н надпреварата.
Освен от Ясен Петров, турнирът беше уважен още от бившия национал Сашо Александров, както и от бившия футболист на „Ботев“ Иван Добревски, чиито малък син също играе футбол, но екипа на „Марица“.
“ Стана хубав и оспорван турнир, събраха се много от добрите футболни школи от 5 града в страната. Радващо е, че интересът към турнира беше голям – значи сме си свършили добре работата, коментира Гено Добревски. – В тази възрастова група в момента нямат официални първенства, защото са в зимна пауза. Затова един такъв турнир като този, както и предишният, който организирах – „Млад футболен талант 2016″, са от изключителна полза за децата. Защото трениравките са едно, а официални  срещи, особено в такива оспорвани турнири – съвсем друго нещо“, допълни Гено Добревски.
Той призна, че направата на новия модерен футболен комплекс е част от неговия голям проект за създаване и развитие на Футболна академия „ВЕЛД“, която ще стартира активната  си работа в най-скоро време. Школата ще развива футболните умения на деца от 6 до 14- годиншна възраст.

Related posts

Leave a Comment