Детски футболен турнир открива новата Футболна арена „ВЕЛД“ на Гено Добревски

turnir na Arena VELD
С голям детски футболен турнир от календара на Българския футболен съюз и Зонален съвет – Пловдив, днес бе открито чисто новото футболно игрище Футболна арена „ВЕЛД“. Супермодерната спортна база се намира на мястото на бившето игрище №9 (до Младежкия център) на Гребната база в Пловдив, като направата, ремонтът и цялостното й обновяване са финансирани изцяло от бившия футболен национал и бивша звезда на ФК „Ботев“ Гено Добревски.
Dobrevski-2
Футболната надпревара стартира днес, ще приключи утре и е кръг от държавното първенство на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка на малки футболисти до 14-годишна възраст – Футбол 9.
Ф9 или Футбол 9 е програма за детски отбори съставени от по 8 полеви състезатели и един вратар.
Теренът е с размери 50 х 70 метра, а вратата – 5 x 2 метра.
Отборите играят с топка N5, а съдиите също са трима, както при Футбол 11.
На турнира в Пловдив участват 20 отбора, които са разпределени в 2 предварителни групи.

Dobrevski-3
„Радващо е, че интересът към турнира е голям, още повече че програмата Футбол 9 вече набира голяма скорост у нас. Основната цел е да бъдат създадени условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична разнородност на футболната игра. Очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“, коментира Гено Добревски.
Той призна, че направата на новия модерен футболен терен е част от неговия голям проект за създаване и развитие на Футболна академия „ВЕЛД“, която ще стартира активната си работа в най-скоро време.
Arena VELD Dobrevski
Школата ще развива футболните умения на деца от 6 до 14-годиншно възраст.
„Вървим крачка по крачка. Когато започнах направата на тази спортна база игрището беше като разорана селска нива, сега съм щастлив, че превърнах този терен в една модерна футболна база. Добрите терени са изключително важни за развитието на подрастващите футболисти. На това много ще държа и в бъдещата ни работа във Футболна академия „ВЕЛД“, която ще бъде създадена точно на тази база”, допълни Добревски.

Igrishte №9
Снимка:
Това беше преди … Ето я „нивата“ на Игрище №9

А сега вижте сега – по-долу е супермодерната спортна база Футболна арена „ВЕЛД“, обновена до неузнаваемост от Гено Добревски.

Arena VELD-1
turnir - na Arena VELD
Снимка:
Ето я супермодерната спортна база Футболна арена „ВЕЛД“ с първите си официални футболни мачове там.

You may also like...

Add a Comment