Колоездач от „Цар Симеон 1898“ блесна Обиколката на България, печели премия за активност

NikoМладият национал на КК „Цар Симеон 1898“ (Пд) Николай Генов блесна в третия състезателен ден от 65-ата Международна колоездачна Обиколка на България – в етапа Кърждали – Ивайловград, 162 км.
19-пловдивчанин „презве“ Хармални, като със забележителен финален спринт спечели премията за активност там.
Отделно Нико финишира сред лидерите в етапа, и преди основната група, в която място намериха неговите съотборници от „царския“ тим Пламен димов, Иван Алберт Ажи и Адриан Беев.
Марко Текио от италианския континентален тим „Униеуро“ спечели третия етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България.
Младият италианец беше най-бърз по тежкото и изпъленно с височинни изкачвания трасе от Кърджали до Ивайловград и завърши за 3:50.36 часа. Втори се нареди друг италианец и него съотбориник от „Униеуро“ – Симоне Раванели, със същото време.
Двамата младоци от Виченца създадоха горяма атракция на финала, като за шоу на публиката финишираха хванани за ръка и заедно ликуваха като победители. 
Трети остана Онур Балкан от турския „Брисаспор“ с повече от минута закъснение. 
00564083
Как мина етапът – много тежко за състезателите, заради трудните изкачвания (две от втора категория и едно от трета) и групата лочинно много се разкъса.
41-годишният български ветеран Евгени Балев, нает за състазаниото от КК „Несебър Шокблейз“, който беше осми в генералното класиране преди етапа, спуска гума и изостана, но все пак финишира преди основната група.
С успеха в 3-ия етап днес Марко Текио излезе начело в генералното класиране и утре ще облече жълтата фланелка на лидер, както и бялата за най-перспективен млад състезател до 23 години в етапа. 
Андрий Братащук от отбора на „Колс“ продължава да води в подреждането за най-добър катерач, а Евгений Собал (Беларус) от „Минск Сайклинг Тийм“ е лидер в класацията за активност.
Утре, 31 август е най-дългият, 4-и етап он надпреварата: Ивайловград – Нова Загора – Твърдица – Eлена, 234 км

Автор:
Митя  ИВАНОВ, 
наш човек в колоната на Обиколката

Related posts

Leave a Comment