Италианец взе втория етап от Международната колоездачна обиколка на България

eb

Италианецът Филипо Фиорели е новият носител на „жълтата фланелка“ след като победи във втория етап на Колоездачната обиколка на България от Пловдив до Кърджали с дължина 95,10 километра. Той финишира с време 2:05:30 часа, като изпревари с малко повече от минута победителя в първия етап Евгени Гидих от Казахстан.
Втори финишира Михайло Конопенко от Украйна, а трети Серхио Перес Гутиерес от Испания, като и тримата пресякоха финалната линия един след друг.
Пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ участва с трича дебютанти и двама по-опитни състезатели.Това са младежките национали Николай Генов и Адриан Беев, както и бързопроспериращият младок Светлин Дунчев. Наред с триото в състава са още капитанът и лидер на тима – опитният Пламен Димов и Иван Алберт Ажи. Те завършиха заедно с основната група и утре продължават да поддържат добра дистанция.
Главният треньор на „царистите“ Петър Павлов предпочете точно тези петима бегачи защото те в момента са в най-добпра спортна форма и най-добре в избраната от него тактика за предстоящото състезание.
Третият кръг е утре от 13:20 часа с дължина от 157 километра от Кърджали до Ивайловград.

Автор:
Митя  ИВАНОВ, 
наш човек в колоната на Обиколката

Related posts

Leave a Comment