Роналдо опроверга критиците с всеотдайна преданост към тима си – коментар на Митя ИВАНОВ

mityaКакво ли не съм чел за Кристиано Роналдо. Че бил надут гелосан и самовлюбен в себе си ексцентрик. Че бил егоист, симулант, странник. Че не бил отборен играч, а егоист и индивидуалист. И какво ли още не…
Да си призная аз също съм имал резерви към него и често съм се подвеждал от подобни коментари.
Но това, което видях у Ронално по време на финала с Германия, преобърна на 180 грасуса мнението ми за него.
Та не видяхте ли как този „ексцентрик“ плачеше като малко дете, първо заради подлия начин, по който го извадиха още в 24-та минута от финалния мач.
И най-вече защото не може да продължи да играе на финала, след като го контузиха. Това всеки не може да на направи! Поне не може да го направи егоистът…
Не видяхте ли как Кристиано стисна зъби и с очевидна болка в лицето му продължи да играе.
Не видяхте ли как реагираше след това на резервната скамейка за всяко отиграване на неговите съотборници?
А после, като истински лидер как се вживя в ролята на наставник на съотборниците си?
Беше истински полководец…  Истински лидер на отбора си, въпреки, че не играше. Какъвто в съвременния футбол рядко ще намерите….
Ронадло се показа голям, с главно Г.
И този път не само като футболист, а като човек. Като отборен играч…
Човек, който мисли за отбора си… а не само за себе си!
portugal-2-257168-810x0И не разбирам какъв е този вой от някои, че Португалия е спечелила титлата на Европейското? Това е футболът – игра с топка, базирана на 18 правила. Този който ги спазва и вкарва голове – печели.
Португалците го направиха. Няма значение как – в историята те останаха като новите европейски шампиони, нали?  Може и да се са спечелили мачовете си в редовното време, и да не са играели красив футбол, но сега това няма никокво значение. Победителите не ги съдят…
Да, така е, но те стъпиха на европейския връх.
В този смисъл португалците спечелиха напълно по правилата.
А къде са нашите национали – вкъщи! Защото по едно време трябваше да изповядват „правилния футбол“ на Мъри Стоилов, които между другото португалците не играеха на това Европейско.
Освен това Португалия победи с 1:0 Франция насред Париж и спечели първа титла от голямо първенство. Всички сега трябва да целяват краката на Едер, който донете трофея в 109-ата минута. Титлата за португалците е своеобразен реванш за загубения финал през 2004 година, когато те паднаха от Гърция в Лисабон.
Как можело точно Португлия да стане шампион, постоянно ми повтарят мои близки пиятели и колеги.
Може, защо да не може… Абе хора, нали точно затова футболът е интересен, защото предлага превратности на съдбата. Това е солта във футбола!
Това да не ви е играта Плейстейшън.

Related posts

Leave a Comment