“Българани” грабнаха световната купа по фолклор на евро фолк-фестивала  „Жива вода 2016” в Хисаря

BalgaraniАнсамбъл за народни танци „Българани” грабнаха световна купа по фолклор на завършилото в  Хисаря пето поредно издание на Балкански шампионат по фолкор „Жива вода 2016”. Танцьорите от София,  към Сдружение „Ансамбъл за народни танци „Българани”, спечелиха сърцата на жури и зрители с атрактивните си изпълнения. В рамките на последните два конкурсни дни на евро фолк-фестивала , възпитаниците на Владимир Недев изпълниха с изключителен професионализъм, артистичност и отдаденост общо 4 танца – „Крайдунавски“, „Мераклии“, „Тракийско настроение“ и „Добруджанско веселие“ и заслужено отнесоха престижния приз.
Отличното им представяне на балканския шампионат им донесе и безапелационната номинация на взискателното жури и за Пран При Златен „Орфей“.

Наградата на Ансамбъл за народни танци „Българани” бе връчена лично от хореографа и член на журито Валентин Халваджиев.

В рамките на една година танцьорите от Ансамбъл „Българани“ се заявиха по най-успешния начин на Старопланински събор „Балкан фолк“ във Велико Търново, на който спечелиха титлата Абсолютен национален шампион за 2015 година и на Световния шампионат по фолклор „World folk 2015″ (в Сл. Бряг, Обзор, Несебър и Свети Влас), където спечелиха трето място и Бронзов „Орфей”, коментират колегите от  „Plovdiv-Online”.

Над 2000 певци, музиканти и танцьори се изявиха в юбилейното издание на Балканския шампионат.
Организатори на фестивала бяха Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF, Euro Folk Academy и община Хисаря.

You may also like...

Add a Comment