6 000 лева от община Хисаря за националния конкурс „Петнадесет лалета”

Konkurs
6 000 лева се очакват да отпусне от своя бюджет ръководството на община Хисаря за предстоящото издание на националния младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ в курортния град. Такава е сумата, която вече е била гласувана от местния Общински съвет. Тези средства обаче няма да могат да покрият всички организационни разходи за мащабната културна проява, за обезпечаването на която, ще са необходими поне още 3000 – 4 000 лева. Затова организаторите усилено продължават да търсят нови спонсори, защото предвидените пари очаквано няма да стигнат, заради разрастването на фестивала и засиления напоследък интерес към него. Те очакват бизнеса в най-скоро време също да попаде ръка на музикалния форум, до старта на който остават само 20-ина дни.
Популярното съревнование за млади изпълнители тази година ще се проведе за четвърти пореден път – 28 до 30 април в най-зеления град на България – Хисаря. Предстоящото ново издание на конкурса се очертава да бъде изключително силно и да мине по масовост предишното, прогнозират запознати.
Националният младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ има за цел да даде поле за изява на талантливи деца, които да общуват на универсалния език на музиката. Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова, а негови организатори са Сдружение „Петнадесет лалета” и община Хисаря. Форумът ще бъде в Народно читалище „Иван Вазов”, което отново и тази година ще бъде домакин на надпреварата.
Нека припомним как премина предишния конкурс! Близо 500 деца от всички краища на България, както и от чужбина, взеха участие в миналогодишното трето издание на националния конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета”, който се проведе тогава в началото на май. Тази година техният брой се очаква да бъде по-голям. 3 дни гласовити момчета и момичета от различни възрастови групи имаха възможност да покажат дарбите си и да се борят за призовите места. Начело на журито бе примата на българската естрада Мими Иванова, която е родом от Хисаря. Ето и кои станаха миналогодишните носители на големите награди на фестивала: В направление „15 лалета“ победителка стана Елеонора Иванова, а в направление „С песните на Мими и Развигор“ – талантливата млада изпълнителка от Хисаря Виктория Главчева.
В напавление „Ние и песента “ за нов аранжимент първи стана Петър Алексиев.
Снимка: Официален фотограф на конкурса – KokoFresha Photography

You may also like...

Add a Comment