„Цар Симеон 1898” се включи активно в откриването на колоездачния сезон в Пловдив

Start - velo sezon 2016 - Kmeta & Dimov
Пловдивският велоклуб „Цар Симеон 1898” се включи активно в откриването на новия колоездачен сезон в Пловдив. Състезатели, служители, ветерани и активисти на едно от най-старите колоедчанни дружества в България уважаха на най-масовото велошествие у нас, с което се открихме велосезона и кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!”. На събитието присества и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с кмета на града Иван Тотев дадоха старта на велошествието по улиците на Пловдив.
„Радвам се, че имаме поне 10 пъти повече участници отколкото предишни години. Благодаря за подкрепата в усилията ни да популяризираме коолезденето спорт в Пловдив. Благодаря и на министър Красен Кралев, че лично дойде да подкрепи тази кауза. За нас развитието на велосипедния спорт и увеличаване на възможностите за практикуването му са градска кауза, затова в момента продължаваме да строим още километри велоалейна мрежа“, каза Тотев.
Над 1000 колоездачи взеха участие в похода, организиран от община Пловдив, велосипеди Sprint и Дарик Радио. Всеки участник получи стартов номер и фланелка „Аз карам велосипед, последвай ме!”. След велошествието за доброто настроение организаторите осигуриха музикална програма, игри с изненади и томбола с награди.
Със своите 48 километра велоалеи и закрития колодрум Пловдив сигурно ще стане естествен център на колоезденото. Все повече хора и деца трябва да се запалят към колоезденето“, заяви министър Красен Кралев и поздрави присъстващи и участници.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев направи и доста оптимистична прогноза за развитието на колоездачния спорт в Пловдив.
„Това е една прекрасна инициатива. Аз също карам по 20-ина километра два пъти седмично. Пловдив има около 48 км велоалеи и дай Боже, това да накара повече деца да се запалят по този спорт. В Пловдив е единственият у нас със закрит колодрум, така че има всички предпоставки Пловдив да се превърне в център на българското колоездене. Желая успех на всички и благодаря на родителите, които са запалили децата си по спорта“, заяви министър Кралев.

Related posts

Leave a Comment