„Казанлък Волей – Багира“ изпуска финал на силния международен турнир в Италия

Kazanlak_Devoyki_Starsha_Italy_2016_1
Представителният девически тим на „Казанлък Волей – Багира“ изпусна да играе финал на силния межуднароден турнир „Корнакия“ в Италия за девойки до 19-годишна възраст. Без три от основните си състезателки – разпределителката Василена Папанова, централната блокировачка Радостина Маринова и либерото Златена Салабашева, ангажирани с националния волейболен отбор на България за девойки старша възраст за европейската квалификация, младите „рози“ стигнаха убедително до финалната четворка. Там, в полуфиналния си мач срещу националния девически тим на Хърватска, казанлъчанки загубиха с 0:3 и така останаха извън борбата за първото място.
Престижният турнир се проведе в Порденоне – курортно градче, намиращо се между Удине и Тревизо, и бе част от местните празненства по случай католически Великден.
Девойките на „Казанлък Волей – Багира“ намериха място сред най-добрите, след три поредни успеха с 3:0 в своята предварителна група. Победният ход на момичета от Казанлък на италианска земя започна с победи над националния девически тим на Словения, италианския „Сан Сиро“ от Комо и домакините от Порденоне, с които казанлъчанки спечелиха убедително първото място в своя поток. После „розите“ разбиха с 3:1 на четвъртфиналите представителките на полския „Белтахов“.
Нашите обаче останаха на престижното четвърто място в надпреварата, след като бяха елиминирани на полуфиналите от хърватките. В мача за 3-4 място казанлъчанки отстъпиха 0:3 на италианския ВК „Кионс“.
Първото място бе спечелено от елитния италиански тим на „Арджентарио Тренто“, който победи националките на Хърватия във финалния мач. Традиционният турнир „Корнакия“ в Порденоне се проведе за 34-и пореден път, а тази година бе изключително силен, казаха специалисти. Надпреварата събра 15 елитни клубни и национални отбори от цяла Европа, както и един тим от САЩ.
„Много сме доволни от предсатвянето на нашите момичета, играха със самочувствие, като истински отбор. Категорчен съм, че ако в състава ни бяха нашите титулярки и националки Василена Папанова, Радостина Маринова и Златена Салабашева спокойно щяхме да играем на финала и сигурно можеше да спечелим и първото място в този турнир, коментира президентът и основен спонсор на „Казанлък Волей – Багира“ Васил Аргиров, който беше водач на българската група. – „Представихме се отлично на турнира, който бе изключително силен. Кото че ли малко не ни достигнаха силите, за да се преборим за място във финалния мач. Освен това напрежението и умората от тежкото пътуване си казаха думата. Въпреки всичко, много сме доволни от момичетата, ако така продължават ги чака много добро бъдеще. Четвъртото място е едно отлично постижение, организаторите специално поздравиха момичетата за отличното им представяне“, допълни Аргиров.

You may also like...

Add a Comment