Фен страница на премиера призова: Подкрепете Пловдив за най-добра европейска дестинация!

612617
Ето как привърженици на премиера във Фейсбук подкрепиха Пловдив, който е номиниран и участва в класацията за най-добра европейска дестинация:

„Пловдив е номиниран за „Най-добра дестинация в Европа“ в международна класация. Подкрепете българския град, като гласувате в посочения линк.

Сгушен в южната част на България, Пловдив е водещ културен, религиозен, винен и търговски център, който никога не пропуска да разкрие нови вълнуващи аспекти от характера си.

Със своята 8-хилядолетна история Пловдив е обявен за най-стария продължително населен град в Европа и 6-тия най-стар в света. Градът е вписан под номер 3 в „ТOП 10 най-красивите древни градове в света“. Градът също така бе включен в класацията на Lonely Planet за „ТOП 10 дестинации, които трябва да посетите през 2015 г.“.

Разнообразието от обекти и дейности превръщат Пловдив в истинско съкровище на Земята, което трябва да бъде открито. Перлата на града е Старият град, който е запазил исторически пластове от праисторическо, тракийско, елинистическата, римската, византийската, Средновековието, Възраждането и Новото време.

Изключително добре са запазени римски паметници и мозайки, както и църквите и възрожденските къщи, повечето от които са превърнати в музеи или бутикови хотели и ресторанти“.

Related posts

Leave a Comment