..................................................................."Темпо Нюз" е независима електронна медия - национален онлайн всекидневник за новини и четива
Очакват четвърта поредна мека зима в България
By Темпо Нюз On 10 Ное., 2015 At 02:47 PM | Categorized As АКЦЕНТИ, ОБЩЕСТВО | With 0 Comments

snysg
Мека зима очаква България, прогнозират метеорологичните центрове. Според тях зимата на стария континент като цяло ще бъде по-топла от обичайното. В България тя се очаква да е подобна на миналата, но с по-малко валежи, съобщава климатолози.

Според специалистът това ще бъде четвъртата поредна мека зима в България.

„Сняг ще вали в София, но едва ли ще натрупа“, коментира експертът. Златната есен ще ни радва до събота. Дотогава почти всеки ден от седмицата ще започва с мъгли и ниска слоеста облачност, но следобед слънчевите лъчи ще бъдат щедри.

„Всички метеорологични центрове прогнозират, че зимата в Европа ще бъде малко по-топла от обичайното. У нас тя ще бъде подобна на миналата, но с по-малки валежи“. Това заяви климатологът Георги Рачев.

Той поясни, че това ще бъде четвъртата поредна по-топла зима. По думите му първият сняг у нас ще бъде между 22 и 30 ноември, а през първата половина на ноември ни очаква типично есенно време.
„Сняг ще вали в София, но едва ли ще образува снежна покривка“, коментира той. – „Няма да се натрупа съществена снежна покривка в планината. Но определено има лъч надежда, защото във високата планина очакваме нормални за зимата температури, при които ще могат да работят и машините за сняг“, допълни климатологът.

Относно глобалното затопляне, той коментира, че това е вид изкуствено създаване на общ враг, който да ни преследва, а именно – природата.

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.