Тотев печели с 50.73%, ГЕРБ взима 5 района

image_preview
Иван Тотев е новият кмет на Пловдив. Това стана след инфарктно преброяване до последната бюлетина. Тотев спечели с 50.84% (70 871 гласа), а неговият конкурент Славчо Атанасов остана с 49.16% (68 533), на база 100% преброяване. Тотев побеждава своя конкурент с 2338 гласа.
1416 гласа повече е получил вчера новият-стар кмет на Пловдив Иван Тотев в сравнение с опонента си Славчо Атанасов.

На предишните местни избори отново след балотаж между Тотев и Атанасов кандидатът на ГЕРБ спечели с 2338 гласа разлика.

Веднага след приключването на изборния ден, социолозите сочеха преднина за Тотев с около 2%. В последствие, в хода на паралелното преброяване, Славчо Атанасов стана фаворит на социологическите агенции.

Всичко това означаваше, че реалното броене на гласовете ще ни каже кой ще е кмет на Пловдив.

Инфарктна бе победата на ГЕРБ по райони, но все пак партията успя да вземе 5 от тях, пробив хората на Славчо успяха да направят само в „Южен“. Това показват окончателните резултати от общинската избирателна комисия при 100% преброени бюлетини и обработени протоколи.

 

47.76% от имащите право на глас пловдивчани излязоха и упражниха своя вот вчера. Това означава малко над 139 000 гласували.

Интересна е статистиката и по райони. Славчо Атанасов спечели вота в „Източен“ и „Тракия“, всички други райони предпочетоха Иван Тотев. Статистиката за гласуването по райони е на база паралелно преброяване.

 

Скандали, незаконна агитация и обвинения за купуване на гласове белязаха изборния уикенд в Пловдив.

„Ще бъда кмет на всички пловдивчани“, бяха първите думи на Тотев като кмет.

 

Related posts

Leave a Comment