Томислав Дончев: Пловдив има усвоени 80 млн. лв.

Хилверсум (27 май 2011) В холандския град Хилверсум се провежда Седмата световна среща на българските медии, организирана от Българска телеграфна агенция. Темата на шести панел с модератор Славка Бозукова (в-к „Стандарт“) е „Медии и европари”. На снимката: Томислав Дончев,министър по управление на средствата от ЕС. Пресфото - БТА снимка: Елена Дикова

Преди 4 години усвоените евросредства от Община Пловдив бяха около 10 млн., а в момента са 80 млн. лв. Това каза днес вицепремиерът Томислав Дончев при откриването на бизнес форума „Пловдив 2020“
Какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите“. Събитието се проведе в Градския дом на културата „Борис Христов“. Дончев подчерта, че в хоризонта до 2023 г. еврофондовете ще бъдат основен ресурс на държавата от гледна точка на публичните инвестиции.
Според вицепремиера по европейските фондове и икономическа политика Пловдив има потенциала да развива културните индустрии не само покрай избирането на града за Европейска столица на културата 2019, но и като марка.
Домакин на конференцията беше Община Пловдив съвместно с вестниците „24 часа“ и „Труд“.
Във форума участваха районни кметове, представители на бизнеса в Пловдив и региона, ректори на висши учебни заведения и др.

Related posts

Leave a Comment